Leestijd 2 minuten

Eerste circulaire en ambachtelijke bedrijventerrein van Nederland geopend

Afgelopen week is Tuin van BRET geopend. Het rode 'containerdorpje' vlakbij station Sloterdijk is volgens initiatiefnemer Studio Valkenier gericht op maximaal hergebruik van producten en grondstoffen.

Tuinvanbret fotostudiovalkenier 5 kleiner

Dat schrijft architectenweb.nl.

De wijngaard die de Tuin van BRET omzoomt springt direct in het oog. Het doel van het project was om het gebied rondond het stationsplein te vergroenen. De gebouwen in Tuin van BRET hebben allemaal een werkfunctie en bieden ruimte aan verschillende initiatieven. De Circulariteit en innovatie staan in de nederzetting centraal.

De felrode zeecontainers zijn afkomstig uit de Amsterdamse haven. Voor de studio van het architectenbureau Studio Valkenier zijn afgedankte ramen van een woningcorporatie gebruikt. Ook het PIT lab van collega DOOR Architecten is zo circulair mogelijk gebouwd. Het lab is gemaakt van hergebruikte, herbruikbare en bio-based materialen.

Veel verschillende partijen werkten mee aan de ontwikkeling, waaronder Pieters Bouwtechniek, Fugro, DPA Cauberg Huygen, Schipper kozijnen, de Wilde grond- weg- en waterbouw, CBOX en gemeente Amsterdam.

Lees ook:

Bron: architectenweb.nl | Afbeelding: Studio Valkenier.

Change Inc.

join the changesluit je gratis aan

Bij een ecosysteem van 42.512 professionals, bedrijven en start-ups die samen aan oplossingen werken voor een betere toekomst. Met dagelijks kwaliteitsjournalistiek, inzichten en evenementen, want morgen wordt vandaag bedacht.

Join the change, word lid

Nieuws & Verhalen

Changemakers

Bedrijven

Events


Producten & Diensten

Magazines


Lidmaatschap

Inloggen

Nieuwsbrief & Memberships


Over Change Inc.

Over ons

Waarom Change Inc.

Team

Partnerships & Adverteren

Werken bij Change Inc.

Pers & media

Onze partners

Contact

Start

Artikelen

Changemakers

Bedrijven

Menu