Leestijd 2 minuten

Google voorziet bedrijfspand van solardak

Google gaat zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Californië uitbreiden met een duurzame campus. Het gebouw krijgt een dak met geïntegreerde zonnecellen.

IMG 3819

Om een nieuw complex van 55.000 vierkante meter te bouwen, diende Google in 2015 een aanvraag in. Nu is het technologiebedrijf met een aangepast ontwerp gekomen. In het nieuwe ontwerp krijgt het dak een laag zonnecellen om energie te genereren. Het bedrijf wil zo een gezonder werkklimaat creëren voor zijn werknemers. Het dak moet ook de luchtkwaliteit, licht en het geluid in het gebouw reguleren.

Het ontwerp van het gebouw is ook vogelvriendelijk. Rondom het gebouw zijn visuele obstakels geplaatst die voorkomen dat de dieren in de buurt komen van het glas. De ramen zijn minder reflecterend, waardoor vogels minder worden aangetrokken tot het glas. Door het complex een zilverachtige kleur te geven, vliegen vogels niet tegen het gebouw.

Groene wegverbinding

Om een verbinding te leggen tussen de verschillende kantoren van Google, wil het bedrijf een Green Loop aanleggen. Door een groene wegverbinding moeten fietsers en voetgangers eenvoudig naar de dichtbij zijnde locaties Charleston Basin en Googleplex kunnen afreizen. 

Bron: City of Mountain View, International Business Times | Foto: Google

Change Inc.

join the changesluit je gratis aan

Bij een ecosysteem van 42.512 professionals, bedrijven en start-ups die samen aan oplossingen werken voor een betere toekomst. Met dagelijks kwaliteitsjournalistiek, inzichten en evenementen, want morgen wordt vandaag bedacht.

Join the change, word lid

Nieuws & Verhalen

Changemakers

Bedrijven

Events


Producten & Diensten

Magazines


Lidmaatschap

Inloggen

Nieuwsbrief & Memberships


Over Change Inc.

Over ons

Waarom Change Inc.

Team

Partnerships & Adverteren

Werken bij Change Inc.

Pers & media

Onze partners

Contact

Start

Artikelen

Changemakers

Bedrijven

Menu